Utmaning

Jag vart utmanad av min mamma idag.

Regler: · Länka den som har utmanat dig och sätt in dessa regler på din blogg
Berätta 7 saker om dig själv både alldagliga och knäppa
Utmana 7 stycken i slutet av detta inlägg genom att nämna deras namn och länka till dem
Låt dem få veta att de har blivit utmanade genom att lämna en kommentar hos dem1. Jag gillar unik design och form
2. Längsta tid jag har varit i kontakt eller haft en omgänge med en person (utom min familj) är bara 4 år, på grund av flera flytt.
3. Mitt mål i livet var att starta en ny riktstäckande radio kanal. Nu har jag inga direkta mål. Jag vill prova på flera saker.
4. Jag tror på ett liv efter döden
5. Jag har lätt att ta kontakt med nya människor, det hade jag absolut inte för några år sedan.
6. Min familj är väldigt estetisk. Det är musik och konst som är våran passion
7. Under mitt liv vill jag bo på flera platser gärna flera länder också och jobba på flera olika jobb. Ett svensson liv med en volvo, hund, familj och hus skrämmer mig ärligt talat!

Jag kommer inte att utmana 7 stycken men några kan det väl bli!

Liene
Anna


HTC S740

 Telefon har väldigt spännande design som faller i ögon. Den har 3G, 256 mb ramminne, med 65 000 display färger. Uppskatad taltid är 6 timmar och 400 timmar i standby läge. Det är en helt ny telefon som har inte hunnit komma ut på marknaden än men hos Dustin home släpps den den 5 november. Priset hamnar på 4295 kr. Den passar dig som lägger stor vikt på design och känsla. Och så klart om din plånbok är fylld med stålar. Jag skulle absolut inte tacka nej till den! Men jag trivs ändå med min nuvarande mobil!

Pris 4295 kr
Köp här
Svara på frågan! Vad tycker du om designen på denna mobiltelefon?

Tjej topp

Tyckte att den var väldigt fin topp. Finns i både vit och beige. Märket för dessa fina toppar är Nolita.

Återförsäljare: Stayhard
Pris: 1178 kr


Kamera köp?

 Vill verkligen ha en bra komera som fångar händelser! Som vanligt är det plånboken som håller inte med mina önskningar. För den som har en budget på drygt 2000 kr kan jag rekomendera denna kamera från Sony. Denna kamera har 8,1 megapixel, 5x optisk zoom och 30 mm vidvinkelobjektiv. Den kommer kosta 1695 kr om du köper den hos välkända Dustinhome som garanerat snabba leveranser. Har köpt en skärm och dator hos dom, det tog bara två snabba dagar för leveransen att nå mig från deras lager.

Sony cybershot DSC-W150Glädje och Sorg

Behöver lite tips på nederata frågan, jag blir väldigt tacksam om ni skriver era tankar. Det angår min utbildning jag har sökt till i Västerås. Fick denna uppgift som jag ska visa upp på uttagningen!

Vad är det första ni tänker på när ni hör orden GLÄDJE och SORG!

Skriv ner motiv, plats och färger ni fick vid första tanken. Tack :) Första tanken jag fick om sorg var en ensam trä i regnet eller snö


Cruising

 Vill dela jämt med min musik som ligger nära mitt hjärta. Idag har det varit ont om inlägg så enda utvägen är att lägga in en låt som låter mig tänka på en varm sommarkväll vid havet. Älskar beatet och lyssna vid 02.35 gitarren är helt underbar. <3


Kreativitet

 Ikväll har jag 0% kreativitet. Har försökt både med musik och photoshop men har inte kommit nån vart. Har fått en uppgift som jag ska bli klar om tre veckor. Jag måste visualisera ordet Glädje och Sorg. Förstår inte hur dom menar det. Ska jag rita båda ord glädje och sorg, eller ska jag rita en handling som avspeglar orden glädje respektive sorgen? Kommer nog inte att komma på något bra. Lika bra att gå och lägga sig snart. Är trött efter en lång måndag.

Eric Prydz

 Min favorit producent och dj är den svenska Eric Prydz. Flesta känner till hans Call on me, Proper education och Pjanoo som släpptes i våras. Många inte vet att han har mycket fler låtar han har gjort under åren. Eric Prydz kommer ursprungligen från Täby i Stockholm men nu förtiden bor han i London och tornerar i världen. Idag har hans namn blivit världkänd och hans housetracks spelas flitigt runt på klubbar. Han gör musik under flera namn dessa är Pryda, Cirez D och Eric Prydz

Var svårt att välja en av alla låtar men tog Shadows som släpptes för några år sedan


Nya Ipod Nano

Nya Ipod finns i ny design och med nya funktioner. Ipoden finns även i nio olika färger med 8 och 16 Gb minne. Välj din favorit Ipod! Mer info här

 

Jobba, jobba, jobba

 Har sovit 12 timmar inatt, det var otroligt skönt.  Lyssnar just nu genom Englands no1 låtar mellan 1952 och 2008. Är nu på Kay Starr - Comes-A-Long-a-Love som låt etta i början av 1953. Senare ska jag jobba tyvärr, måste lossa tre trailers som har kommit hem från Ladies Night. Hoppas att vi slipper plocka upp allt också. Det skulle suga totalt!

VILL HA JUL!!


Konst eller inte

Tycker ni att graffiti, gatukonst är konst eller förstörelse av staden? Bilder visar gatukonst i Berlin.
Shopping

 Idag har jag klippt mig, färgat håret och köpt en jätte fin sjal som jag är jätte nöjd med. Luuuve it! Planer för ikväll är, gå till min polare Adde och festa lite med han, hans två polare och hans flickvän. Inget stort men jätte trevligt. Det ät kul när det är en massa folk på en fest men jag lovar att det är kul även med 4 - 5 personer. Blir väldigt soft ikväll. Ska njuta av kvällen för imorgon måste jag jobba halva dan, inge´ kul alls.Min mobil kamera är rätt kass. Skulle va värt att köpa en riktig digitalkamera. :P

Bloggkoll

Nu kan du följa min blogg på bloggkoll. :)
Följ min blogg med bloggkoll


Man fashion

 Italienska Ijon Material har alltid gjort originella jeans med udda sömn. På zoovillage finns det flera olika alternativ att välja mellan. Dom här gillade jag mer än andra. Det är en klassisk backstarp modell i loosefit, med låga bakfickor och knappgylf. Kolla in dom hos Zoovillage.

Återförsäljare: Zoovillage
Pris: 2090 kr (medlem hos zoovillage)
leveranstid: 3 - 7 arbetsdagarVad jag jobbar med

 Förra inlägget handlade om en disskusion mellan mig och en knäppskalle på jobbet. Har glömt bort att berätta vad jag gör och arbetar med. Starlight är nordens största företag inom scen, ljus och ljud uthyrning. Vi finns i Stockholm, Malmö, Göteborg och huvudlager ligger i Krylbo/Avesta, där vart jag jobbar. Har jobbat där sedan juni 2007. Fick jobbet genom praktiken. Praktiken var 15 veckor lång och under den tiden lärde jag hur arbetslivet ser ut för en anställd. Vi har en massa dåliga saker som händer där just nu men det kommer jag hålla hemligt. :)
 Vi jobbar som jag sa med ljud, ljus och scen. Någon av er har säkert stått framför en av våra stora scenar och rockat loss. Om ni var på Hultsfred, Sweden rock, Metal town eller Arvika då såg ni deffinitivt våra scener. Det är vidrigt jobb bakom scenbygget. Det tar runt 18 timmar att bygga en stor scen. Och då jobbar man utan pauser. Man bygger och river ner scener många gånger under en hel sommarsäsong. Som tur så är jag inte delaktig i scenbygget. Jag jobbar bara på lager, det kan bli riktigt tråkigt visa dagar. Det vad jag gör är att plocka plocklistor, lasta och lossa trailers. Jag är bara 21 år men känner redan värk i min rygg från alla tunga saker vi lyfter nästan varje dag. Rosa bandet är nästa stora grej som vi håller på just nu. Idag började vi lasta på riggingen tillexempel. Vad är rigging undrar ni säkert!?Rigging är själva takbygge. I den ingår, motorer, och truss. Motorer används till truss hissningen. I trussen fäster man all ljus, det finns fast och rörlig ljus. Vi använder oftast mac 250, mac 200 som är tillverkade av Martin och City color och pc beam som är tillverkade av Studio color, dessa är rärliga ljus. Andra ljus som vi använder är par64 kannor, Arris och 8-lights. På bakstage finns all strömutrustning och på scenframsidan eller front of house (på vårat språk) finns ljud. Ljud hängs väldigt ofta upp i taktrussen. Basar finns oftast nere på marken eller på scensidor. Jag har varit ute bara en enda gång och kollat hur allting funkar ihop. Och det var på melodifestivalens genrep i Västerås i februari denna år. Ni kan se flera bilder, nedanför. Nu har jag gett en allmän bild om mitt jobb och mina arbetsuppgifter.

Bilder från Metal town i Göteborg och Melodifestivalen repet i Västerås.
Idag på jobbet

 Känner mig hemskt trött idag. Tröttheten kom samtidigt som jobbet slutade. Dagen har varit mer händelserik än andra dagar. Fick höra "va glad du ser ut" från Emma på jobbet. "Tack" sa jag och log tillbaks mot henne. Ofta  får jag depression som kommer och går... Det är stämningen på jobbet som gör ens dag så tung att bära. Det är inte det fysiska jobbet som gör det tungt, det är det psykiska doften av blickar som borrar genom mig av en vis person varje dag. Kommer inte säga hans namn men han är verkligen jobbig. Och det är inte bara jag som känner mig uttsatt. Ofta får jag höra hans klagomål som som strömar mot mig. Tänk själva hur jobbigt det är att försöka göra sitt bästa, i alla fall ett bra jobb men det enda man får höra är negativa ord. Vad gör jag för fel? Det är vad jag tänker ofta tyst i min hjärna. Nej, det klart att jag gör knappast några fel... det är männskligt att göra fel. Men av någon anledning göra jag massa fel. Jag är absolut inte slö person av mig. Jag tycker själv att jag är kreativ och idérik. Dessa ord får jag aldrig sägas från han.

Min kompis Adde på jobbet

Bilder från mitt jobb. Bild1: Lager Bild2: Service Bild3: Lager Bild4: Lager Bild5: Min trevliga kompis Adde

 Men idag var en lite annorlunda dag, för han. Han, alltså killen som är jobbig mot mig fick höra sanningen om han. Han började bli löjlig igen, det räckte för mig. Jag sa som att inget hade hänt vad jag tyckte och kände om han. Han ville inte lyssna på mig så klart, han ville inte sanningen helt enkelt. Han kom med bra bortförklaringar och kom alltför närmare mig. Jag sträckte ut mig och spottade in ärliga ord i hans ögon. Fick höra ord som "du ska göra som jag säger", "jag har mer kunskap än du". Det sista jag hörde han sähga var "jag skiter i vad du säger". " Jag skiter i dig, och det har jag gjort ett bra tag nu" fick han höra i svaret från mig. Sen gick han med lite mindre kaxig attityd. Får se hur det går imorgon. Kram på er.

Min webbsida

Godkväll på er allihop. Tack för alla fina kommentarer! Jag vill berätta något om mina fritids intressen, ni har nog ingen aning. Som Dom flesta tycker jag om att umgås med mina vänner och min familj. På annan tid sitter jag gärna vid dator och jobbar med musik, jobbar med min webbsida (var ett tag sedan) eller leka i photoshop. Jag gillar kreativa och nya saker. Det kan handla om mycket. Musik, mat, internet och design!

Tanken med min webbsida är att visa min musik och mixar som jag har  gjort själv och laddat upp. Ge tips för ny klubbmusik och tips i mode. Sänder även min egen webbradio genom live365.com tjänsten. Ni kommer hitta allt detta på min sida som sagt!

Ni får kikar bara in i min webbsida som jag hade glömt bort ett tag på grund av andra saker. Men nu tänkte jag uppdatera den nån gång ikväll, sist jag gjorde det var i augusti!

Länk: Gå till min webbsida

Nya 007


Dam skor

Se hit girls! Snygga, eleganta och sexiga stövlar som passar både till vardags och utekvällar. Tycker själv att dom är grymt snygga, tyvärr kan jag inte ha dom. Men det kan ni! Dom finns hos Dinsko (Skon till höger)

Eller varför inte titta närmare titt på Have2have utbud! Gillar skarp den här vita stövel som har tilverkats av engelska With love. Kan va väldigt fint att ha på vinter när det är snö ute. Eller på bröllop. Bara ett tips! :D Den hittar du hos Have2have

Dinsko                                                           Have2have
Svart high boot i skinn.                               Vit boot
Klackhöjd: 7 cm                                           Klackhöjd: 9,5 cm
Skaftvidd: 38 cm                                          Skafthöjd: 36 cm
Pris: 999 kr                                                   Pris: Just nu 590 kr ord. 798 kr


Konst

  Mina väggar i min lägenhet känns väldigt tomma utan några tavlor. Enda tavlan jag har finns i köket och den är runt 50 x 50cm Har länge funderat på att köpa tavlor men har inte gjort det på grund av andra viktigare inköp. Som bil och dator. November månad verkar lovande ut för konst inköp till min lägenhet. Föra veckan var jag inne på Gallerix för att få en bild över deras utbud. Det fanns rätt så många fina tavlor men om ska ha något mer udda eller sälsynt räcker det knappast att gå in till Gallerix.
  Det finns stor utbud på internet litedyrare men det kan va värt. Vart ska man hitta bra konst då? Artgeist är en väldigt bra plats på nätet full med konst i alla smaker. Där finns det precis allting d ukan tänka dig. Kika in du också.
Talk in danger

   Det var en kompis som gjorde en cd till mig en gång. Och på den fanns en låt Av Luomo. Gillade den skarpt! För tre veckor sedan...tror jag, hittade jag en annan låt av Luomo på Youtube. Gillade den också väldigt mycket, redan från första sekunder!  Här får ni höra den. :)


Mina söndagar ...

  Mina söndagar brukar gå åt att bara ta det lugnt vid dator eller tv. Idag kommer jag leka dj hemma. Det är en hobby som jag vill utveckla vidare, helst till mitt jobb. Kan ju berätta vad jag har lyssnat genom tiderna, hur min musik smak har förändrats år efter år.


Min dj utrustning

  Sommar 1997 bodde jag på landet hos mormor med mina syskon. Kan ju berätta att jag befann mig i Lettland för det är där jag kommer ifrån. En dag träffade jag en fyra år äldre kille som bodde hos grannar. Vi vart kompisar direkt! Vi hade väldigt kul ihop nästan varje sommardag. Han lyssnade ofta på Superfm, en radiostation som spelade väldigt mycket dance, hiphop och pop. Hans favoriter var The prodigy. Det var ett väldigt populär brittisk breakbeat band. Dom var väldigt nyskapande och hade skapat ny musikstil Breaks i början av 90-talet. Min kompis rekommenderade dom till mig och jag fastnade vid denna musik. Min mamma gillade inte det särskilt mycket för föreställ en 9 år gammal grabb som blir hjärntvättad av sån musik . Men året därpå hade min musiksmak ändrats radikalt.
  År 1998 - 1999 lyssnade jag på det som mamma lyssnade, ibland på en radiostation som spelade väldigt mycket 80-tals största hits och ballader. Abba och Queen var mina stora favoriter denna år.
 År 1999 upptäckte jag tyska bandet Modern Talking. Dessa vart mina nya idoler efter Queen och Abba. Då hade jag glömt bort The prodigy musiken tolalt. Tyckte bara att det lät hemskt!
 År 2001 flyttade jag till Östergötland, Sverige och då lyssnade jagofta på Mixmegapol och NRJ. Och ni vet ju vad spelas där ungefär. Efter det började jag så småningom lyssna igen på eurodance som jag hade lyssnat år 1997. Som  Alice Deejay, ATB, Blackbox tack vare för att jag köpte Absolute dance move your body cd och började digga den. Mellan år 2002 - 2003 gick jag så småningom från snäll eurodance till Trance musiken som spelades varje lärdagkväll i NRJ. Inte nu längre. Upptäckte då Tiësto som ett exempel.
 År 2004 hade jag flyttat till Dalarna och här lyssnade jag väldigt mycket på trance. Denna år började jag lyssna mer och mer på house också fast jag gillade inte den lika mycket som trance. Tyckte att många låtar lät konstigt. Jag kunde inte ta den musiken till mig. Tills min familj åkte på besök till Lettland. Hade inte varit där sen 2001. Min syselsättning där var att lyssna på alla möjliga radiostationer där. Ville jämföra svenska stationer med lettiska. Och jag upptäckte redan  första dan hur stor skillnad det är jämfört med Sverige. I lettiska stationer kunde man hitta mycket mer musik, En kanal spelade bara rock annan bara gamla godingar och en annan bara den absolut senaste musik osv. På helgnätter spelades det direktsänd från flera nattklubbar i flera radiostationer. Det var något nytt för mig. I Sverige spelar man aldrig direktsänd program på radio tillexempel från Grodan eller Café Opera. Musiken som spelades i radio var hiphop eller house. Började gilla det vad jag hörde och än idag diggar jag house väldigt väldigt mycket. Helst Progressive, electro och tech.
 Mellan 2005 - 2008 har jag börjat lyssna på jazz, soul, elektronika, chillout, oldschool hiphop, rock och så klart även gamal The prodigy som jag lyssnade för 11 år sedan.
 Min dj intresse väktes 2005 och år 2006 köpte jag mina första vinylspelare och mixer. Och nu i mars köpte jag även cdspelare och en ny bättre mixer. :)

 
Min dj mixer
 

Kultur: Bernardas hus

  Marie Göranzon spelar en av teaterhistoriens mest kända kvinnoroller i García Lorcas klassiker Bernardas hus. Christian Tomner regisserar pjäsen om änkan som ämnar hålla sina fem döttrar instängda i åtta år för att de ska sörja sin döde far och frukta Gud - avskärmade från kärleken och livet. Federico García Lorca skrev pjäsen 1936 i ett turbulent Spanien med politiskt kaos. Han föll själv offer för den spirande fascismen och avrättades just när det spanska inbördeskriget brutit ut.

I rollerna Marie Göranzon, Basia Frydman, Tanja Lorentzon, Lina Englund, Melinda Kinnaman, Julia Dufvenius, Anita Wall, Inga-Lill Andersson, Lanna Olsson, Wallis Grahn

Plats: Dramaten, lilla scenen
När: Tisdagen 21:a 19.00
Pjäsläng: 1 timme 50 minuter, ingen pausFredag kväll

Sitter och äter Thaimat just nu. Finns nästan inget godare! Kollar även på Star wars episode IV. Inte för att jag är en super fan av Star wars men jag hade aldrig sett denna film förut.
  En Kompis fyller 19 ikväll och jag tänkte åka till hans fest en liten stund. Känner inte så jätte mycket för att festa ikväll men det är viktigt att träffa sina kompisar och speciellt när dom har födelsedags fest och man är bjuden. Då tackar man aldrig nej. Men nu ska jag fortsätta äta min goda måltid och kolla på filmen.
  Vad ska ni göra denna helg?

Man fashion

 Franska märket Faith Connexion!  Det är Ilan Delouis och Christophe Bosc som ligger bakom denna märket. Märket beskrivs som stilig, sexig och rock'n'roll! Deras kläder har ofta enkla, raka linjer. Faith Connection gör kläder både till män och kvinnor så klart.
  Rock har sex knappar på varsin sida och en bälte i mitten delen. Den finns att köpa hos nedanstående återförsäljare i M och L storlek.

Stayhard  4998 kr

Info: Leverans tiden ligger runt 1 - 3 arbetsdagar.Lisa Shaw - Let it Ride(Jimster remix)

  När jag kom hem efter jobbet ville jag varva ner med lite skön musik. Då brukar jag slå på soul, jazz eller skön deephouse. Det låter mig varva ner och låta tankar och idér flöda i mitt huvud.
  På sista tiden har jag börjat lyssna mer och mer på jazz och soul musik. För några år sedan kunde jag inte tor att jag skulle gilla sådan musik men smaken förändras med tiden. Det finns väldigt bra artister men min favoriter är nog Lisa Shaw påminner lite om Alicia Keys, Alicia är också väldigt bra! Underbara sångerskor båda två.Lite om mig själv

Dags att berätta vem jag är, om vad är mina intressen och "smak".

Status: Singel
Bor: Egen lägenhet
Jobb: Heltid
Fritid: Dator, musik, vänner och familj
Gör helst: Träffar människor
Ogillar: Morgonar
Gillar: Mycket, men bra musik, god mat och gå ut är lite av det jag gillar
Intressen: Musik, musikproduktion, design i olika former
Musik: House i alla former helst tech och progressive, minimalism, jazz, soul, chillout, elektronica, breaks, drumandbass, rock
Favoritartister: Jamiroquai, Erick Prydz, Kylie Minogue
Favoritband: Coldplay, Deftones

Det var lite om mig det! Här ser du mina bilder också.Rivstart på veckan

  Som väldigt många andra så gillar jag inte måndagar särskilt mycket. Man har en hel arbetsvecka framför sig och det är väldigt svårt att börja jobba när man har nyss vaknat från ett underbart nattsömn. Kom till jobbet och började genast, det vill säga 20 minuter in i första arbets timmen, plocka upp saker från Lena och Orup som hade kommit tillbaks i fredags. Jag hann inte göra mycket för att vi vart beordnade att lossa en lastbil som hade kommit från RTC (har inte en aning vad det är)! Det var bara att hugga i och räkna av denna gig. Tog inte lång tid tills vi skulle lossa en bil till som hade kommit tillbaks från Elvis Turné. Japp, Elvis lever! På eftermiddagen lossade vi en bil till med saker som var riggade på Grannyran. Hela dagen gick svindlande fort och jag hann göra verkligen väldigt mycket. Faktiskt mer än andra dagar. Måndagen är faktiskt inte så dum dag änd!

Guy J - Under Pressure, nyskapande sound

 Under juli månad hade jag åkt till Västkusten på semester. Utelivet var rätt ok där! Fanns väldigt många trevliga människor och musik var blandat på klubben. Kvällen före vi skulle åka hem gick vi en sista runda till krogen. Och där hörde jag denna låt. Soundet gick rakt in i mitt hjärta. "Vad är det för låt?" tänkte jag.
 För några två månader sen satt jag vid youtube och råkade hitta samma låt. Jag vart lite chokad för det var Guy J en Israelisk house producent och dj från Tel Aviv. Kollade lite runt och märkte direkt att han ligger väldigt högt på topp just nu inom klubbvärlden. Och nu är han en av mina favorit producenter. Han har deffinitivt lyckats!
 
 Soundet låter minimalistiskt och låten går under kategori Progressive house. Själv tycker jag att den låter mer techhouse än progressive. Ni har säkert ingen aning vad progressive och tech betyder men jag kommer förklara det i kommande inlägg. Som sagt så är låten kanske inte den mest musikaliska men deffinitivt en av dom bäst gjorda låtar i år!

 

 


Snart måndag!

  Har suttit här och jobbat med min nya blogg hela kvällen. Jag har haft problem med min header som fortfarande syns inte helt. Jag skäms lite över mig själv för jag har läst webbdesign i skolan och fick dessutom mvg i ämnet. Lol! Så hur kommer det sig att jag  inte kan fixa ett enkel header? Kanske för jag jobbar alltid i dreamweaver och där behöver man inte koda som här.
  Imorgon är det måndag igen och ny arbetsvecka. Kan säga att jag jobbar på Starlight AB i Avesta. Företaget hyr ut scen, ljus och ljud till evenemang som Hultsfred, Peace and Love och Melodie Festivalen om man nämner bara några av våra kunder. Men jag kan säga att alla har säkert sätt vårt resultat på tv eller festivaler. Men det är inte många som känner igen namnet Starlight. Jag kommer berätta mer om mitt jobb i snar framtid, pallar inte skriva om det just nu! Ha det bra alla!


Men hejsan

  Hej på er! Många pratar om sina bloggar och bloggande överhuvudtaget. Så nu har jag också skapat min egen blogg. Först tänkte jag skriva om mode och musik men jag upptäckte att det är väldigt många som skriver om just mode och musik. Det gjorde mig lite ledsen men det gör inget. Jag kommer skriva om musik ändå, fast mer inriktande om musikskapande och musikprylar. Och jag kommer även lägga ut videoklip på låtar som jag tycker ska få en extra uppmärksamhet. I första hand kommer jag skriva om elektronisk, klubb musik. Till exempel house, elektronika, chill out och ibland om jazz och soul också!

RSS 2.0