Tisdag 130509

Har jobbat med min portfolio webbsida mesta tiden av dagen. den vart riktigt snygg, jag gör en portfolio för att man ska kunna lättare få en praktik plats. Föra torsdag var jag på ett möte på Forsman och Bodenfors. Den gick jätte bra! Jag intervjuade Daniel Smedfors i cirka 50 minuter. Han är en en flera projekledare på Forsman. Före mötet hade jag gått till en annan reklambyrå som heter Tank. Killen där lät väldigt positiv angående praktik plats. Han sa att jag var ute i god tid och att det har varit en kille från Mediability för några år sedan. Kul! Annars så har jag varit i skolan på förmiddag och jobbat med affärsplan med gruppen. Imorgon ska den lämnas in till Micke.

Tisdag 210409

Länge sen man skrev något här. Har hänt himla många saker under senaste månader. Marknadsföring som vill håller på är väldigt tung ämne, det är mycket som ska in i huvudet på väldigt kort tid. Idag började grafisk produktion igen. Det var ett tag sedan vi hade denna kurs. Idag fick vi en snabb övning i photoshop som jag gjorde på rätt så kort tid. Sedan fick vi våra efterlängtade visitkort. Det var på tiden. Puss

Måndag 080209

Föra veckan började vi med projektledning, det innebär att vi måste plugga på rätt hårt nu. Nu jobbar vi i grupper med en kampanj på ett "profsigt" sett. Det är både roligt och mindre roligt men viktigaste att man lär bra saker som kommer va guldvärda senare i livet. Under förfa veckan hade vi även grafisk produktion och grafisk kommunikation. På produktion ska vi göra en klassbroschyr i programmet InDesign. Det är väldigt kul ämne och läraren Lennart är också hur bra som helst, tycker nog dom flesta av oss. Och i kommunikation fick vi ett stor uppgift av Tomas. Vi ska jobba i grupper med texthistorian. Min grupp eller gruppen jag finns med ska vi leta fakta om 1900-talets text utveckling och annat som rör ämnet text. Allhihop ska vi presentera inför andra den 27 mars och redovisningen måste va mellan 45 - 50 minuter lång. Det kommer gå nog så där! Det var mina senaste uppdateringar. Ska gå lägga mig nu. Kram

Fredag 012309

Klassfest ikväll på skolan! Som tur fick jag erbjuden en sovplats hos E, det betyde att jag kunde vara på klassfesten denna fredag. Efter skolan gick jag med E och S hem till E för att äta thaimat och förfesta med folk från vkv3. I korthet kan jag säga att dom var väldigt trevliga att umgås och festa med. Och man kom närmare människor från egen klass.

Torsdag 012209

Idag sitter jag hemma och pluggar lite smått. I uppgiften fick vi rita av ordet hamburgos på två A3 ark. Det kan låta väldigt enkelt men enkelt är det inte att sätta bokstäver med rätt avstånd från varanda så att dom ryms på hela papper. Tomas kommer va stenhård med den här uppgiften tror jag.

Onsdag 012109

Första lektion med Tomas. Han andervisar i grafisk kommunikation. Idag lärde vi oss om typografi. Dom olika typsnitt och hur bokstävers olika delar heter. Vad man msåte se upp för när man skriver en text. Det vär väldigt mycket så här på e ngång men kul var det. Och imorgon är det eget arbete, det innebär att man kan jobba hemifrån.

Tisdag 200109

 Idag på tisdag drog vi i gång projektledning med Lillemor. Det var en liten provsmak på vad utbildningen ska innebära. Vi fick lära oss om planering, jag fick reda på saker jag visste inte en aning om.
 Spänningen har släppt lite nu, och det är ju väldigt bra. På fredag kommer vi ha en "rejvparty" både för våran och äldre klassen. Det är bara för att komma närmare varandra. Får se om jag ska stanna där. Vill jätte gärna men jag har ingenstans att sova över men dey kan man nog fixa lätt. Dom flesta är väldigt öppna och trevliga människor.

 Vägen hem var rena mardrömmen. För det första fattade jag inte vart jag befann mig, Västerås är rena mardrömmen att köra i när det är mörkt ute. Till sist hittade jag rätt väg mot Sala. Men allt var inte över, jag höll på att krocka med bilen framför mig. Han tvärbromsade och det gjorde jag med, och bilen bakom mig åkte nästan i mig. När jag såg han svängde jag över till vänstra sidan, riktigt hemskt var det. Snacka om att känna kalla rysningar längst ryggen! Vill ha vår, kan denna vinter ta slut?

Måndag 190109

 Första dag på skolan. På norgonen fick vi del oss själva i grupper fem och fem. Det var inga för någon problem att hitta en grupp. Under hela dagen fick vi jobba med några frågor v ifick, varje grupp hade olika rågor. Våra frågor handlade om våran ålder, vilka pendlar, platser alla kommer ifrån. Information fiskade vi själva upp. Av den fick man göra presentation/redovisnin hur man nu ville. Man fick använda, pennor, lim tidningar, you name it! Redovisnignen gick rätt bra. Super bra var det inte men det dög för att va första dag på utbildningen.

Söndag 180109

Hula! Dags att börja blogga igen här. Imorgon börjar jag min grafiska utbildning i Västerås och det känns riktgit spännande. Det är inte en gamla otäcka kännlan man hade för när man skulle börja i ny skola eller klass. Antingen så är man säker på sig själv, har många bra förväntningar eller så har man vuxit som person och det har jag gjort! Och det är tack jobbet jag har haft sedan 2007. Det har hänt egentlgen väldigt mycket under dom senaste två åren. Mellan 2006 och 2008 har jag blivit mycket starkare som person. Så nu kan man bara säga, tack för en tuff men viktig  2008, 2009 here I come!!

Måndag 291208

Hoppas att ni har haft en bra jul, det hr i alla fall jag haft. Har varit med familjen på julafton och juldagen. Och sne har jg spelat som dj för första gången ute på en bar. Det gick väldigt bra om man bortser från visa saker. Viktigaste att jag trivdes att spela musik framför männsikor och att brägaren ville se mig fler gånger.

Har inte väldigt mycket att berätta om dagens händelser på jobbet. Utom att det var min sista 8 timmars dag och att det finns hur mycket jobb som helst men ingen tar tag i saker. Det har jag redan sagt tidigare. Nu könns det offatbart att sitta här och veta att imorgon är min sisrta arbetsdag på Starlight. Och det kommer va en väldigt skön dag. En ögonblick jag har väntat sen föra året - att gå ut efter jobbet och veta att man behöver inte komma tillbaks.

Tisdag 231208

Det är bara en dag kvar till jul. Men ingen julkännsla har jag inte fått. Idag jobbade eller rättare sagt söade i fyra timmar. Jag lossade två bilar med Jerry Williams och något mer meninglös gig. What ever. Nedräkningnen har börjat och nu har jag bara två dagar kvar. En hel måndag och en halv tisdag. Eller man kan säga också 12 timmar kvar att jobba åt Starlight. Weeee, jag är så glad. Personligen har min en månads långa semester börjat idag. Sist jag var ledig så lång tid var på min sista sommarlov och det var år 2006. Sen dess har jag inte varit ledig mer än i två veckor i sträck. Tyvärr så var glädjen kortvarigt idag. För när jag skulle köra hem upptäckte Adde att jag hade fått punka på högra främre däcket. Där sjönk ner mitt humör något. Jag tog ut reservdäcket och skulle byta däck men då ville stöldmutter ge sig så special nyckel gick sönder. Nu då?! Gick till verksatd vart Mattson var kvar som tur. Han gav mig en sprutburk med special skum och luft men den funkade heller inte. Då fyllde han däcket med luft och lyckligtvis höll trycket kvar så jag åkte till Crysler Service men dom had redan stängt. Gjorde inget annat än att köpte pizza och åkte hem. Och nu kollade jag på bildäcket för säkerhetsskull och såg at luften fanns kvar i däcket, skit konstigt. Har jag ens en punka på däcket, kan man fråga?   


Fredag 191208

Imorse kom tillbaks Whitesnake. Det plockade jag och och Johnny upp under heöa dagen. Adde, Jonas och Johan höll med något annat. Nu är det verkligen inte långt kvar tills jag slutar. Idag har jag 24 arbetstimmar kvar. Det är bara ett dygn och det känns helt underbart!

Scen

Scener är rätt imponerande byggnader. För att bygga upp en scen behövs det ett antal personer och arbetstimmar. Själv har jag aldrig byggt scen, skulle vilja göra det en gång bara för att veta hu det känns. Men kul är det inte. Man behöver tåla långa arbetstimmar i alla slags väder. För det mesta scenjobbet utgörs ute, under alla årstider. Här under kommer lite mer om våra scener som har beskådats av tusentals eller närmare sagt miljontals människor under alla år. Och glöm inte bort alla stora och mindre stjärnor som har stått på våra scener. Ozzy Ozbourne, deftones, Pharell, 50 cent, Metallica, Slipknot, Bryan Adams, Gyllene Tider, Lena Ph, Magnus Uggla, Red Hot chilli peppers är bara några av alla artister som har stått på Starlight scener. 


 
Sam 550 mobilscen som stod i Stockholm för Red hot chilli peppers. (En mobil scen är inte större än en lastbils trailer. Man bygger helt enkelt ut trailern till en scen)
 

Utan Sidoutbyggnad:

Scenöppning: 14,67M

Scenbredd: 15,28M

Bredd mellan Colonn: 13,56M

Djup: 11,58M

Clearence: 7,75-8,0M

Max belastning tak: 10910kgDenna scen nvändes under Hultsfreds festivalen 2005. Taket är byggt av Camco truss. Scenen har en öppning på hela 18 meter.

Torsdag 111208

Igår mådde jag riktigt dåligt på jobbet idag mådde jahg hundra gånger bättre. Och jobblusten hade kommit tillbaks, så jag hann göra en hel del idag. Men lätt var det inte. På morgonn drog vi bort lådor som vi hann inte kolla av igår för att skapa utrymme för nästa giget som kom tillbaks från Norges julgalan. Det var tre trailers som vi hann lasta av idag. Den andra var lastad helt tokigt så vi fick använda alla våra krafter och va försiktiga med vad vi gjorde. Annars har jag plockat upp rigging från Idol som tog  flera timmar.

Torsdagen var även cheffri, Lagerchef hade tagit ledigt och imorgon är hans sista dag på Starligt. Framöver är vi cheflösa. Hmm.. hur ska det gå ihop?

Lunch: Kebabsallad med A på Karlbo pizzerian. Pizzabagarna där är jämt väldigt trevliga och roliga. Man kan alltid skoja med dom.


Onsdag 101208

 Trött man är idag, Fast jag har sovot 12,5 timmar inatt. Känner att jag är på väg att bli sjuk igen. Har världens tryck i huvudet och smärta i ögonen. Varje gång jag reser mig känner jag hur synen blir suddig och vräkt. Idag har vi lyft tunga lyft. Har tömt två bilar. En från idol och andra veckobilen full med massa små gig. Grejer från Stockholm har börjat komma till oss. Dom första pallställ kom igår och mer idag. Själva utrustningen kommer nästa månad. Men då är jag inte kvar. Tal på det känns det väldigt trevligt veta att jag slutar snart och börjar med något helt nytt, något jag kommer stortrivas tror jag. För det är ändå media jag är intresserad av och brinner för. Idag har vi även haft en rätt så snabb informations möte som bara vi på lager har på andra onsdagar varje månad. Just nu är det väldigt väldigt svårt att koncentrera mig på jobbet. Ärligt talat så orkar jag inte bry mig varken jag vill eller inte. För i mina tankar befinner jag mig redan i min framtid

J & J har börjat att köra in ljudutrustningen i nymålade delen som tillhörde scenlager inte för så länge sen. Nu har dom mycket mindre plats och vi mer men det kommer att räcka knappt till all utrustning som kommer.


RSS 2.0