Måndag 291208

Hoppas att ni har haft en bra jul, det hr i alla fall jag haft. Har varit med familjen på julafton och juldagen. Och sne har jg spelat som dj för första gången ute på en bar. Det gick väldigt bra om man bortser från visa saker. Viktigaste att jag trivdes att spela musik framför männsikor och att brägaren ville se mig fler gånger.

Har inte väldigt mycket att berätta om dagens händelser på jobbet. Utom att det var min sista 8 timmars dag och att det finns hur mycket jobb som helst men ingen tar tag i saker. Det har jag redan sagt tidigare. Nu könns det offatbart att sitta här och veta att imorgon är min sisrta arbetsdag på Starlight. Och det kommer va en väldigt skön dag. En ögonblick jag har väntat sen föra året - att gå ut efter jobbet och veta att man behöver inte komma tillbaks.

Tisdag 231208

Det är bara en dag kvar till jul. Men ingen julkännsla har jag inte fått. Idag jobbade eller rättare sagt söade i fyra timmar. Jag lossade två bilar med Jerry Williams och något mer meninglös gig. What ever. Nedräkningnen har börjat och nu har jag bara två dagar kvar. En hel måndag och en halv tisdag. Eller man kan säga också 12 timmar kvar att jobba åt Starlight. Weeee, jag är så glad. Personligen har min en månads långa semester börjat idag. Sist jag var ledig så lång tid var på min sista sommarlov och det var år 2006. Sen dess har jag inte varit ledig mer än i två veckor i sträck. Tyvärr så var glädjen kortvarigt idag. För när jag skulle köra hem upptäckte Adde att jag hade fått punka på högra främre däcket. Där sjönk ner mitt humör något. Jag tog ut reservdäcket och skulle byta däck men då ville stöldmutter ge sig så special nyckel gick sönder. Nu då?! Gick till verksatd vart Mattson var kvar som tur. Han gav mig en sprutburk med special skum och luft men den funkade heller inte. Då fyllde han däcket med luft och lyckligtvis höll trycket kvar så jag åkte till Crysler Service men dom had redan stängt. Gjorde inget annat än att köpte pizza och åkte hem. Och nu kollade jag på bildäcket för säkerhetsskull och såg at luften fanns kvar i däcket, skit konstigt. Har jag ens en punka på däcket, kan man fråga?   


Fredag 191208

Imorse kom tillbaks Whitesnake. Det plockade jag och och Johnny upp under heöa dagen. Adde, Jonas och Johan höll med något annat. Nu är det verkligen inte långt kvar tills jag slutar. Idag har jag 24 arbetstimmar kvar. Det är bara ett dygn och det känns helt underbart!

Scen

Scener är rätt imponerande byggnader. För att bygga upp en scen behövs det ett antal personer och arbetstimmar. Själv har jag aldrig byggt scen, skulle vilja göra det en gång bara för att veta hu det känns. Men kul är det inte. Man behöver tåla långa arbetstimmar i alla slags väder. För det mesta scenjobbet utgörs ute, under alla årstider. Här under kommer lite mer om våra scener som har beskådats av tusentals eller närmare sagt miljontals människor under alla år. Och glöm inte bort alla stora och mindre stjärnor som har stått på våra scener. Ozzy Ozbourne, deftones, Pharell, 50 cent, Metallica, Slipknot, Bryan Adams, Gyllene Tider, Lena Ph, Magnus Uggla, Red Hot chilli peppers är bara några av alla artister som har stått på Starlight scener. 


 
Sam 550 mobilscen som stod i Stockholm för Red hot chilli peppers. (En mobil scen är inte större än en lastbils trailer. Man bygger helt enkelt ut trailern till en scen)
 

Utan Sidoutbyggnad:

Scenöppning: 14,67M

Scenbredd: 15,28M

Bredd mellan Colonn: 13,56M

Djup: 11,58M

Clearence: 7,75-8,0M

Max belastning tak: 10910kgDenna scen nvändes under Hultsfreds festivalen 2005. Taket är byggt av Camco truss. Scenen har en öppning på hela 18 meter.

Torsdag 111208

Igår mådde jag riktigt dåligt på jobbet idag mådde jahg hundra gånger bättre. Och jobblusten hade kommit tillbaks, så jag hann göra en hel del idag. Men lätt var det inte. På morgonn drog vi bort lådor som vi hann inte kolla av igår för att skapa utrymme för nästa giget som kom tillbaks från Norges julgalan. Det var tre trailers som vi hann lasta av idag. Den andra var lastad helt tokigt så vi fick använda alla våra krafter och va försiktiga med vad vi gjorde. Annars har jag plockat upp rigging från Idol som tog  flera timmar.

Torsdagen var även cheffri, Lagerchef hade tagit ledigt och imorgon är hans sista dag på Starligt. Framöver är vi cheflösa. Hmm.. hur ska det gå ihop?

Lunch: Kebabsallad med A på Karlbo pizzerian. Pizzabagarna där är jämt väldigt trevliga och roliga. Man kan alltid skoja med dom.


Onsdag 101208

 Trött man är idag, Fast jag har sovot 12,5 timmar inatt. Känner att jag är på väg att bli sjuk igen. Har världens tryck i huvudet och smärta i ögonen. Varje gång jag reser mig känner jag hur synen blir suddig och vräkt. Idag har vi lyft tunga lyft. Har tömt två bilar. En från idol och andra veckobilen full med massa små gig. Grejer från Stockholm har börjat komma till oss. Dom första pallställ kom igår och mer idag. Själva utrustningen kommer nästa månad. Men då är jag inte kvar. Tal på det känns det väldigt trevligt veta att jag slutar snart och börjar med något helt nytt, något jag kommer stortrivas tror jag. För det är ändå media jag är intresserad av och brinner för. Idag har vi även haft en rätt så snabb informations möte som bara vi på lager har på andra onsdagar varje månad. Just nu är det väldigt väldigt svårt att koncentrera mig på jobbet. Ärligt talat så orkar jag inte bry mig varken jag vill eller inte. För i mina tankar befinner jag mig redan i min framtid

J & J har börjat att köra in ljudutrustningen i nymålade delen som tillhörde scenlager inte för så länge sen. Nu har dom mycket mindre plats och vi mer men det kommer att räcka knappt till all utrustning som kommer.


Måndag 081208

 Ny vecka igen, Idag skulle vi lasta på Idol, problemet är att det fattades kablar: Dessa kablar fanns i en annan bil som kom från Lena och Orup turné. Så hela förmidag gick åt att lossa Lena och Orup bil och leta efter kablar. Efter lunchen hade vi en liten möte med våran lagerchef H. Han ville berätta att han har blivit uppsagt och att han slutar på fredag. Han var anställd bara på projekt tid av Man power tror jag, han hade sagt redan ibörjan att han kanske blir tvungen att sluta hos oss. Så från och med nästa vecka har vi ingen lagerchef tyvärr. Det finns kaos idagens läge, men nästa vecka kan det bli värre. Våran koordinator S kommer få ansvaret över lager, stackares mannen har redan hur mycket jobb som helst på sina axlar. Men nu blir det mer.

 Lastningen av Idol bilen tog väldigt lång tid, så pass lång tid att vi behövde jobba över två timmar. I början var det bara jag och R som lastade bilen. Och det går knappast bra när man är bara två. Vi hade bara en bil på oss men jag såg tydligt redan från början att det ska inte gå. Så vid halv sex insåg H att vi måste ha en till bil. Visste att det skulle bli så. Det krånglade även med denna bil. Vi hade kvar en stor trusscirkel att lasta men lastbilen var för liten för den, så vi var tvungna att komma på en lösning. Lösningen vart att lassta om lite i första bilen och trycka i i alla fall en cirkel bit. Vi vart klara vid kl 19.00 Och nu är jag riktgit trött och less. Är så glad att jag ska sluta snart. 13 arbetsdagar kvar!

Lunch: Lax och potatis med gurka och tomat

Fredag 051208

Idag var det gads för årliga julbordet. Så vi jobbade bara till klockan 14.00 med en timmed lunch mellan 12 - 13. Gjort idag? Not so very mutch! Jag rensade bort tejp från maxi trussen. Lyfte upp några pallar i pallstället, men hann inte med alla för att batteri i trucken tog slut. På lunchen åkte jag in till stan och besökte min tjejkompis E på hennes café. Där köpte jag en baguett och åt upp den snabbt. Åt inte mer under dagen, den stora måltiden blir i kväll i Borlänge.

Case/låda

Hur transporterar vi våra saker? Med hjälp av lådor eller som vi säger "cases". Dom finns i alla tänkbara storlekar, är tillverkade av trä, plast eller stål. Vi använder för det mesta svarta cases, svart färg är bra för man ser inte mycket skräp och när dom står bakom scen så är det bra att dom syns inte. Nästan allt vi transporterar packas i lådor oc hsen märker vi med gaffa tejp och skriver på gignamn, innehållet, och ibland även mer information när det kommer till stora produktioner. Bara för att underlätta det för folk som ska sätta upp allt.


Torsdag 041208


 Igår hade jag fått brevet fårn Mediability. Jag vart antagen! Helt underbart. Det innebär att jag kunde säga upp mig på jobbet för en gångs skull! Dock var det inte det lättaste att säga, mina chefer vart ju inte så glada men det är jag som väljer när jag ska sluta inte dom. Det som jag gjorde idag var, ta bort tejp från trussen jag gjorde inte klart igår, lasta på en bil full med maxibeam. När den var klar så ville A få upp även eurotruss för det kommer bli svin tajt med saker i andra bilen. Dessa bilar ska åka till Idol final i Globen. Jag kröp i trailen över alla maxibeam och tog emot truss, det är rätt kul att klattra i trånga och svåra platser tycker jag. :) Fast man måste akta sig och det gör ont i knäa och hela mig blir svettig. Kl 13.00 hade vi även informations möte med lagerpersonal. Det kommer ske stora förändringar som jag kommer inte delta i. Kommer slippa det och det är väldigt väldigt skönt att man slipper göra det.

Lunch: Mixsallad köpta på Karlbo pizzeria

Onsdag 031208

Idag var det deffinitivt mer impulsiv dag än igår. På morgonen hade vi arbetsplats träff, efteråt körde vi igång med Idol listan. Jag och R tog fram massvis med motorer. 49 x 1t, 18 m 7 x 2t, 30 m med mera. Sen tog jag bort massvis med tejp från trussen.

Lunch: Väkryddad kyckling med kokt ris och ketchup.

Tisdag 021208

 Vad ska man säga om dagens händelser? Tomt... Det känns som att det går segare och segare för varje dag nu. Det beror på väldigt få listor, orken man inte har och denna period på året. För ett rå sedan skulle jag ha berättat mycket mer än så, för då hände det verkligen saker. Det hände en ny grej varje dag mellan november och jul. Då var det alldeles för mycket jobb. Nu går man runt och väntar på något inte kommer. Det här borde va en hektiskt period just nu, för det kommer bli så grymt mycket saker oi lager nästa år. Dagar rinner ut ur våra händer. Men inget blir gjort. Väldigt ledsamt, för man skulle kunna göra mer men jag orkar verkligen inte mer, och vill inte. Jag känner att ny del i mitt liv ska börja snart.

Lunch: Samma som igår.

Truss

Truss utgör själva scentaket, hela scen skeletten eller så kan trussen även hänga i enstaka bitar i till exempel mindre lokaler. Dom större truss utgör ofta scenväggar och taket.  Scentaket fäster man mindre truss. Dommindr trussen används till ljusmontering. Dtet finns alla möjliga former och längder. Utom raka bitar finns det olika hörn, med dess hjälp kan man bygga snygga konstruktioner. Trussen sätter man ihop med hjälp av en så kallad "ägg", sprint som man slår genom äggen och trussen, till sist säkrar man sprinten med en clip som gör att sprinten kan inte falla utt.


Måndag 011208

Vid den här tiden föra året råde det total kaos på jobbet, vi gjorde flera julgalor sammtidigt. Det fanns även inga saker at plocka från hyllor, det skapade väldigtmycket extra jobb för oss. Däremot iår är det hur lugnt som helst. Vi har gjort bara en enda julgala och flera mindre saker. Konstigt nog så är det tomt i hyllor även iår!

Imorse hände nog inget alls. Snyggade till DMX kablar. Dom är jämt så dåligt lindade. Tack och lov så behövde P och E hjälp med att fixa scenväggar uppe på loftet. Var ju rätt glad för nu hade jag något mer seriöst att göra. Det tog ju hela dan att fixa dessa väggar Vi kollade att det fanns inga gamla tjp bitar på dom eller hål. Det fanns gott om hål så P lagade dom på noll tid. Tejp og man bort med hjälp av någon T-röd eller något liknande som luktade suveränt! Gjorde inte så mycket mer idag än bara det. Precis före hemgången hjälpte jag några andra med sixbars. Vi gillar inte sixbars för dom är så otympliga att bära och byta glödisar i dom. Sixbars är en aluminium pinne med sex stycken par lampor som man fäster i trossen med hjälp av 2 krokar eller hooks som på engelska.


Lunch: Kokta potatis med en välkryddad nötkötts stek. Mums


RSS 2.0