Scen

Scener är rätt imponerande byggnader. För att bygga upp en scen behövs det ett antal personer och arbetstimmar. Själv har jag aldrig byggt scen, skulle vilja göra det en gång bara för att veta hu det känns. Men kul är det inte. Man behöver tåla långa arbetstimmar i alla slags väder. För det mesta scenjobbet utgörs ute, under alla årstider. Här under kommer lite mer om våra scener som har beskådats av tusentals eller närmare sagt miljontals människor under alla år. Och glöm inte bort alla stora och mindre stjärnor som har stått på våra scener. Ozzy Ozbourne, deftones, Pharell, 50 cent, Metallica, Slipknot, Bryan Adams, Gyllene Tider, Lena Ph, Magnus Uggla, Red Hot chilli peppers är bara några av alla artister som har stått på Starlight scener. 


 
Sam 550 mobilscen som stod i Stockholm för Red hot chilli peppers. (En mobil scen är inte större än en lastbils trailer. Man bygger helt enkelt ut trailern till en scen)
 

Utan Sidoutbyggnad:

Scenöppning: 14,67M

Scenbredd: 15,28M

Bredd mellan Colonn: 13,56M

Djup: 11,58M

Clearence: 7,75-8,0M

Max belastning tak: 10910kgDenna scen nvändes under Hultsfreds festivalen 2005. Taket är byggt av Camco truss. Scenen har en öppning på hela 18 meter.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0