Fredag 281108

Kaoset som pågår är rena skämtet. Ingen vet någonting, det är bara våran kordiniator som vet allt och han var dessutom sjuk idag och hade mycket jobb idag. Ena stunden är finns det knappt något att göra och i nästa är det fullt upp med jobb. Planen var att vi skulle lasta på giget som vi fick listor på i igår. Men klockan halv två ändrades det och våran lagerchef sa att vi behöver inte lasta idag, men icke! När klockan närmade sig halvfyra då fick vi veta att allt ska lastas på idag. Det fattades lite grejer som vanligt då, vi fick springa runt och kolla efter grejer. Vart klara lite grann över fem på kvällen. Skönt att det är fredag idag, för imorgon ska jag sova länge men ikväll blir det nog fest eller en hemmakväll. Har inte bestämt mig, Dags att göra det! 

Torsdag 271108


Beklagar grammatiska fel som ni kommer stöta på. Jag brukar  skriva i farten och glömmer att läsa igenom texten före publicering!!!

 På morgonen gjorde jag klart listan jag fick igår. På den fick jag en pytti liten lista med bara följespot som tydligen Elton John ska ha. Dock var det intehur enkelt som helst att få klar den listan. Det fattades två pdu central som jag behövde ljuga ihop. Vi brukar använda ordet ljuga ihop när vi ska ha en viss grej men inte finns, det man kan göra är att komma på en lösnings. Om du ska ha 5 kablar av en viss sort och som är 10 meter, men inte finns kan du då ta 5 dtycken som är 15 meter långa. Det var en exempel.
 På vägen till fikat sprang Jimmy förbi som en galning, fattade direkt att det hade hänt något. Han hade tydligen sågat något på slipsågen när han såg eld sprutandes ut från spånventilen.Gnistor från klingan hade fattat spån som började brinna i ventilations rören. Det fanns massvis med rök i hela scenlokalen. Röklukten kommer stanna kvar ett bra tag kan jag tänka mig.Efter lunchen var det en riktigt riktigt seg arbets tid, jag gick runt och bara latchade runt. Gjorde bara små grejer, bara för att man ska göra något. Nu började kaoset som vanligt då, våran lagerchef ville måla golvet i på mellanlager så han tänkte inte så mycket om annat då, jag ville få iväg gigget men bilen hade inte körts in än och följespottar som skulle med var inte testade klara. Plötsligt kommer företagets chef P och vill skicka 5 följen istället för 4 till Elton John. 2 likadana följen skulle gå till Annexet och sammanlagt har vi 6 st sådana följen. Det gick ju inte ihop. Så nu visste ingen något hur det blir. Tiden gick utan att något vart gjort. Jag bärjade dryga med mina polare som alltid när jag har tråkigt! Toppen på allt var att trailen vi fick var precis så hög som följen så man använde lite våld för att få in dom. Rampen på bilen krånglade dessutom och Adde fick en feting lista som ska va packad och klar till imorgon  kl 12. Tjena, efter erfarenhet vet jag redan att det blir omöjligt och vi har även ont om saker i hyllor. Men ha en trevlig torsdags kväll nu det ska jag ha före en kul fredag!

Martin mac2000 och Ribalta

Vi få företaget använder väldigt många olika ljus källor. Jag delar våran ljus i fats ljus, rörlig ljus, LED samt effekt ljus. Rörlig ljus består av moving heads och vi har till exempel Martin tillverkade mac 2000 som är fina lampor tycker jag. Jag är inte alls insatt i det men jag vet att dom kan ändra färgen på ljus, ändra motiv på ljuset, blinka olika och så klart röra på sig hur som helt.Annan lampa jag bokstavligt älskar är Ribalta som avger alla färger utom svart förståss. Ljuset kommer från små starka dioder som finns i tre färger, blå, röd och grön. När man blandar styrkan på dessa färger skapas det olika färger som lyser upp ytan lampan är riktad mot. Man styr ribaltan via en ljusbord som är kopplad till lampan med en dmx kabel. En DMX kabel är som XLR fast med 5 pol och den är anpassad  för ljussignal. Man kan programmera hur ljusen ska ändras via ljusbordet, den kan blinka olika med olik styrka och färg.

Onsdag 261108

Härligt, det är redan snart mitten av arbetsveckan. Det är onsdag! På onsdagar börjar man känna hur helgen närmar sig. Tilll jobbet kör jag min sköna Crysler Stratus 97 som jag älskar väldigt mycket. Jag och min jobbarkompis brukar turas om att köra bil till jobbet. Han har en egen bil. Det car halt ute så jag fick ta det lugnt med gasen, kom fram i god tid som är ju ett plus.

På förmiddagen plockade vi upp en stor feting rigging vagn som vägde apa. Jag, Roger och Johnny hjälptes åt, men så klart kom Jonas och visade hur man ska göra rätt, fast jag har jobbat där i 1,5 år. Jag kan bara inte lägga ner min hela min kärlek på en stålvajer som liggerdet mesta i en pall. Det är ju bara en kall sak liksom. Bra att det finns någon som bryr väldigt mycket om saker. Efteråt "gömmde" jag mig i kabelgången och snackade med Roger som vi brukar göra. Det är skönt att ta sådana "olagliga" pauser under arbetstiden. Någonstans efter fikat fick jag en lista som skulle iväg till Annexet på fredag. Det var ingen stor lista men med saker som tar extra tid att göra. Det var 15 ETC lampor som skulle iväg, två stycker Gladiator följespott dom är riktigt stora och fula! Två dimmers, olika kabel och sixbars lampor. Det tog i princip hela dagen. Var nästan, nästan klart det fanns bara en sak som jag inte visste vad det var för något. Någon DMX buffer. Ska ta fram det imorgon bitti.

Dagens lunch: Kyckling med ris och ketchup. Ja ketchup. Det är så gott med ris och kyckling.

Vad jag jobbar med

Hej, tänkte börja med min jobblogg på allvar nu. Ska försöka skriva en inlägg varje arbetsdag, där ska jag sammanfatta vad jag har gjort under dagen, vad var bra, dåligt, kul eller tråkigt. I princip allt vad som rör min utvekling inom jobb.

Vad gör  jag nu för tillfället? Just nu jobbar jag på Starligt i Avesta som håller med scen, ljus och ljud uthyrning. Våra största jobb är festivaler som Hultsfred, Arvika, Sweden rock. Vi gör även dom flesta tv galor som Kristallen, Rosa bandet, Fotballsgalan och Melodifestivalen. På Starlight har jag jobbat sen juni 2007 och har lärt väldigt mycket främst hur man hanterar människor och viktigaste hur man hanterar sig själv bland folk. Själva jobbet är rätt trist, man får en lista i handen som ska plockas. Sen ska allting på en eller flera trailers. Efter några dagar kommer giget tillbaks och det ska självklart plockas upp och kollas av så att allting stämmer. I nästa inlägg ska jag sammanfatta min arbetsdag.

RSS 2.0