Vad jag jobbar med

 Förra inlägget handlade om en disskusion mellan mig och en knäppskalle på jobbet. Har glömt bort att berätta vad jag gör och arbetar med. Starlight är nordens största företag inom scen, ljus och ljud uthyrning. Vi finns i Stockholm, Malmö, Göteborg och huvudlager ligger i Krylbo/Avesta, där vart jag jobbar. Har jobbat där sedan juni 2007. Fick jobbet genom praktiken. Praktiken var 15 veckor lång och under den tiden lärde jag hur arbetslivet ser ut för en anställd. Vi har en massa dåliga saker som händer där just nu men det kommer jag hålla hemligt. :)
 Vi jobbar som jag sa med ljud, ljus och scen. Någon av er har säkert stått framför en av våra stora scenar och rockat loss. Om ni var på Hultsfred, Sweden rock, Metal town eller Arvika då såg ni deffinitivt våra scener. Det är vidrigt jobb bakom scenbygget. Det tar runt 18 timmar att bygga en stor scen. Och då jobbar man utan pauser. Man bygger och river ner scener många gånger under en hel sommarsäsong. Som tur så är jag inte delaktig i scenbygget. Jag jobbar bara på lager, det kan bli riktigt tråkigt visa dagar. Det vad jag gör är att plocka plocklistor, lasta och lossa trailers. Jag är bara 21 år men känner redan värk i min rygg från alla tunga saker vi lyfter nästan varje dag. Rosa bandet är nästa stora grej som vi håller på just nu. Idag började vi lasta på riggingen tillexempel. Vad är rigging undrar ni säkert!?Rigging är själva takbygge. I den ingår, motorer, och truss. Motorer används till truss hissningen. I trussen fäster man all ljus, det finns fast och rörlig ljus. Vi använder oftast mac 250, mac 200 som är tillverkade av Martin och City color och pc beam som är tillverkade av Studio color, dessa är rärliga ljus. Andra ljus som vi använder är par64 kannor, Arris och 8-lights. På bakstage finns all strömutrustning och på scenframsidan eller front of house (på vårat språk) finns ljud. Ljud hängs väldigt ofta upp i taktrussen. Basar finns oftast nere på marken eller på scensidor. Jag har varit ute bara en enda gång och kollat hur allting funkar ihop. Och det var på melodifestivalens genrep i Västerås i februari denna år. Ni kan se flera bilder, nedanför. Nu har jag gett en allmän bild om mitt jobb och mina arbetsuppgifter.

Bilder från Metal town i Göteborg och Melodifestivalen repet i Västerås.
Kommentarer
Postat av: Liene

sv: Jaha, okej, men vad blir det sen då?

Jag har haft en bra dag i skolan, som alltid:)Har du ryggont? Inte så värst bra. Fast det kan ju bli bättre, eller.

2008-10-22 @ 22:18:43
URL: http://lienes.blogg.se/
Postat av: ina

hoppas du kommer in i skolan, om det går bra med det. kolla hur det går ihop! hoppas på att det finns en mening med allt som händer just nu! även för mig. konstigt så lika vi har det egentligen;)

2008-10-22 @ 22:55:59
URL: http://iinnaa.blogg.se/
Postat av: Tescho

Härligt! För mig blev det råstekt potatis och örtkryddade vegetariska biffar samt vitlöks-/pestosås. Det satt bra!

2008-10-22 @ 23:30:30
URL: http://tescho.se
Postat av: joss

ja och man blir ju bara ännu mer stressad ju mer man funderar på det! sen känner jag att jag inte vill bli gammal och känna att jag itne levt livet, gjort allt det jag viljat göra. det är svårt att ta beslut /:

2008-10-23 @ 09:27:32
URL: http://dontpaniic.blogg.se/
Postat av: J

min dag ahr vart rätt great :)

din då? kraam

2008-10-23 @ 16:40:10
URL: http://johannaostman.blogg.se/
Postat av: Alina

Gillar din blogg hördu!! :)

2008-10-23 @ 16:47:57
URL: http://emmiealina.blogg.se/
Postat av: anna

man har såna där osociala kvällar ibland. jag är irriterad på en massa skit ikväll så får se hur länge jag är här. oftast kan man iof bli på bra humör genom bloggen så vi får se.

2008-10-23 @ 19:00:33
URL: http://addspirit.blogg.se/
Postat av: ina

hej, jag är här. men ska strax titta på Dr. Phil. idag skulle helst vilja jobba med min nya design (är trött på bloggandet annars) men det tar för lång tid med photoshop och jag är trött. så gör det istället på lördag eller får se när. skulle du komma till oss på lördag? kan höras lite senare. kram. mamsen.

2008-10-23 @ 19:09:03
URL: http://iinnaa.blogg.se/
Postat av: ina

en sak till:) vi, dvs jag och liene vill se en annan profilbild på dig. du har massor roliga och fina och där du är väldigt snygg också. tänk på det! kram!

2008-10-23 @ 19:11:15
URL: http://iinnaa.blogg.se/
Postat av: anna

usch tråkigt att jobba på helger =/ men ger bra pengar iaf. ja ska ha en superskön helg. en kompis som bor i sthlm kommer på besök. ska shoppa, gå på konsert och festa typ :)

2008-10-23 @ 19:21:53
URL: http://addspirit.blogg.se/
Postat av: anna

jasså? 50 % är faktiskt ganska dåligt på söndagar. men ja det är ju alltid mer än en vanlig dag. är du ledigt nåt i veckan då?

2008-10-23 @ 19:29:16
URL: http://addspirit.blogg.se/
Postat av: Liene

sv: Aha, men kul! Ska du stanna över natten? Då kan vi kolla på idol och äta chips och choklad tillsammans, hehe. Ska du med bussen?

Tack, kram:)

2008-10-23 @ 19:33:23
URL: http://lienes.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0