Ny blogg

För någon vecka sen skrev jag en inlägg om att jag har fått en idé till en blogg om jobb. Igår skrev jag min första blogginlägg, nu ska jag skriva ner dagens uppleverser.

 Adressen är varissvard.blogg.se/mycareer

Sick again

Nu kollar jag på Insider och där handlar det om en 18 årig tjej som har barn och är hemlös för att socilatjänsten har inga lediga lägenheter!! Är det därför vi betalar skatt? Är det inte dom svagaste människorna vi ska betala våra pengar till? Ska en mor med en 10 månaders barn bo på gatan? SICK!!"

Sen också en musik lärare som vart sparkad av skolans rektor, på grund för att han spelar i en våldsam kult hårdrock band  Det är ju rätt förståndligt. MEN! Själva rektor spelade i en jazzband och deras låtar handlade om sex och knark. Hur etiskt är det då?  Det är så sjukt idag,

Jävla satans skit samhälle! Säger jag bara. Hoppas seriöst att alla idioter som är ansvaraiga för all orättvisa vi har ska smaka på sin egen skit någon dag.

 


Sick

 Har haft tomt på bloggen några dagar, har haft ingen kreativitet men kände att ikväll måste jag skriva något. Kollar på Efterlyst just nu på trean och kan bara säga en sak. Världen är sjuk! Man får rysningar över alla dessa gärninfar som har begåtts under åren.

 I måndags pratade jag med två arbetskollegor om lagar vi har i Sverige. Och det är bedrävligt vilka lagar vi har. Vart är vi på väg egentligen? Om det bryter in en tjuv inne i ditt hus och du slår ner han och inväntar polisne blir DU dömd för misshandel ochg med största sannolighet blir du även skyllid att betala till inbrottstjuven. Ska man inte kunna slå ner jävel och hjälpa polisen? Vi alla lever väldigt otryggt, just nu känner jag mig nästan rädd att sitta här bakom låst dörr. Jag vill leva i en värld vart man kan lita på landets polis och regering. Tyvärr gör jag inte det idag.
Sweet town Avesta

 Söndagen har jag spenderat med att laga god tacos och kolla på film vid dator, Har inte gjort så mycket mer idag, Igår var det ungefär likadan dag. Gick till stan och köpte god thaimat. Har börjat med thai istället med pizza. Det kostar ungefär samma men är mycket godare än pizza. Och nyttigare också. Lägger upp två bilder som jag har tagid genom min sovrums och vardagsrums fönster.  Lite fakta om Avesta. Avesta är en väldigt liten stad som ligger i södra Dalarna. Det tar ungefär en timme att åka till Borlänge eller Västerås som är dom närmaste storstäder. I hela kommun bor det 25 000 innvånare. Alla känner alla kan man ju lätt säga! Dom flesta har bott här alla sina liv och dom känner verkligen dom flesta. Vi har en gågata med en del butiker och en galleria som kallas för Plushuset. Det är där mesta folket befinner sig. Får inte glömma bort att vi har även Avesta festival i slutet av maj månaden. Då är det väldigt mycket folk här, denna dag är Avesta som en riktigstad. Annars är dom ofta väldigt tom på folk, särskilt söndagar. Det är dött ute på gator. Avesta har flera uteställen. Trapper är en mysig bar som besöks mer av medelålders folk och dom äldre. Flying är nog mestbesökta stället. Här kommer alla årtonåringar, det blir snart tråkigt att gå dit. Den har vi även Kings Arms, Älvan och Burning duck som brann ner inte för länge sen!

Minimalism

Minimalism är en konstriktning inom bildkonst samt musik. På just senare tid har jag börjar lyssna på minimalism och tycka om minimalistisk konst. Enkelt är bra säger man och detstämmer helt korrekt. Men det är absolut inte lätt att skapa något enkelt men bra. Jag har försökr göra sådan musik och jag lovar att det är en uttmaning. Musiken måste låta enkelt men intressant och där ligger uttmaningen att göra det intressant att lyssna. Jag har lagt fram här några unika låtar som jag gillar skarp.

Första låten är skapad av svenska Minilogue. Dom är helt suveräna i sina produktioner. Älskar deras musik just för att dom gör musiken så mimimalistisk men så fyld med ljud.Andra låten är skapad av Trentemoller från Danmark faktiskt. Han skapar hårresande techno och minimal house. Han är otruligt perfekt på alla små ljuden som fyller musiken. Det är aldrig någonsin tråkigt att lyssna på hans musik. Det händer något hela tiden fast det låter minimalistisk.


Hur jag vill leva

Vem är jag och varför finns jag? Den frågan sätller jag till mig själv rätt många gånger. Ett bra tag trodde man veta vem man är men en dag inser man, vad vill jag göra med mitt liv?
Jag ser på folk som vaknar, jobbar och sover. Varje dag går du till jobbet och tiden går svindlande snabbt, plötsligt är du 65 år. Är det ett liv kan vi fråga? Idag tänkte jag på våra förfäder som levde i det fria och nästan alltid vandrade runt som djur. Dom levde för att överleva och för att föda nya människor. I princip har denna röda tråden följ genom hela historia. Idag lever vi för att överleva. Tyvär har vi skapat en sak som heter stad. Vi lever i denna plats som heter stad. Vi liksom vandrar inte längre. Så vill inte jag leva har jag kommit fram till. Visst jag älskar stora städer. Det är där jag ska bo någon dag. Jag trivs att va i en stad som har många möjligheter. Men jag inser mer och mer att de människor som jag har respekt för fåra urgamla förfäder som vandrade runt och upptäckte nya platser. Jag vill leva som dom, vandra och lära nya platser.2:a dagen på workshop del 2På lunchen satt jag med tre andra killar och pratade om jobb och skolan. En studerade och andra två jobbade som brevbärare. Efter lunchen satte den stora arbetet igång. Men före det återstod en sista individuell test. Först fick man en papper med olika personliga frågor, efteråt fick man räkna ihop poäng på svaren och placera antalet på en skala i en cirkel. Så att man fick en fyrkant. Här kan ni se min.


E står för Entreprenör, P för planerare, tror att I stod för Inveklare och A för något jag kommer inte ihåg. Som ni ser så ligger jag bra på enreprenör. Dom som fick mycket på det som jag är personer som har många idéer, dom driver företaget framåt och sällan fastnar på en sak. Det ska hända mycket och snabbt. Och jag känner mig i det. Vi är även rätt kassa på att kolla tidsramen och det passar på mig också. Dom flesta hade väldigt jämna fyrkanter. Såg ingen annan som hade så stor utslag på någon av alternativen. Sen återkom vi till våra arbeten. Hemma hade jag gjort en hel annons och bild på förpackningen. Jag la min idé men den gick inte hem hos alla. På grund av att alla hade sina idéer som var också väldigt bra, Men viktigaste var ju att man tog i alla fall en två saker från min idé. Det räckte gott och väl för mig! Sen måste man ju kunna sammarbeta också, och vi kom bra överens tyckte jag. Vi hann göra mycket mer än igår, för vi hade kommit närmare varann och hade bearbetat idéer hemma.

På eftermiddagen fick grupp för grupp redovisa sina arbeteb inför alla andra sökande, några äldre elever som var våra observatörer och även ledningsgruppen. Våran grupp var sist och dety gick verkligen bra för oss. Läraren för grafisk kommunikation var sten hård. Han gav myckety kritik (till andra grupper) men sa även det som var bra med arbeten. Har glömt säga att vi gjorde en kampanj för Annas pepparkakor riktage till ungdomar. Vi hade en tv reklam idé, tidnings annons, gat affisch, en tävling, en hemsida med spel och banners för andra hemsidor. Jag ritade en banner som läraren tyckte var väldigt bra idé, själva pepparkakor skulle heta Peppis "Pimp your pepis" Varje förpackning skulle innehålla en glasyrtub med färgat glasyr i. På detta sättet skulle man kunna "pimpa", rita hälsningar eller vanlig text på pepparkakor. Dagen avslutades med att man fick skriva ner vad man tyckte om dagen. Sen sa man hejdå och åkte hem. Om jag kommer in eller ej får man reda i början av december. Wish me luck!2:a dagen på workshopSka göra en sammanfattning av den andra dagen i Västerås. Jag kan beskriva hela dagen med orden. Väldigt skoj och givande.Dagen började med att min bildörrlås hade frusit fast innifrån, inte första gången det händer. Så jag gick in till lägenheten och hämtade tändaren för att värma upp bilnyckel. Efter några minuters intensiv nyckelrykande fick jag upp dörren. När jag kom in i Västerås vart det väldigt stark sol. Tack vare solen som lyste i ögon på mig tog jag en fel avfart som lede bort från city ringen. Kom fram ändå i god tid. Vi började med att berätta gårdagen och morgonen för varandra i gruppen. Jag berätta självklart om min avfart miss! Sen fivk vi bilda nya gruppen med 8 - 10 stycken i varje. Då fick vi bilda en cirkel som gick efter våra händers temperatur. Vi fick ta i andra händer och utav det veta vem hade kallaste respektive varmaste händer. Jag hade kallaste händer. Sen fick vi gå upp med en annan grupp och bilda en cirkel. Sen var vi tillsagda att sträka ut båda två armar och stänga ögon. Efteråt fick vi gå inot och ta tag i andras händer. Sen fick vi lägga armar på personen som stod framför och sätta sig i bakomståendes knän. Alla gjorde det samtidigt. När vi väl satt så i varandras knäa fick vi flaksa med våra armar som fåglar gör med vingar.Efteråt bildades det nya grupper, nu fick vi varstitt papper med olika frågar. Dom skulle vi värdera från 1 till 4 där 1:an var viktigaste. Sen fick vi diskutera och komma fram till en och samma svar. Den svåraste frågan som tog längst tid att komma fram till var

Vilket våld är värst?

  • Terrorattackera och spränga en full flygplan med människor
  • Skjuta vilt på personer
  • Ockupera en nation
  • Slå sitt barn
Vi kom fram till att slå sitt barn är värst för barnet kan bli en psykopat som kan skapa många andras död som Hitler till ex.
Först tog jag att sockuoera en nation är värst för det handlar om väldigt mångas liv. Så man kan ju se olika på det. Efteråt fick vi återgå till ursprungliga projektgrupper och jobba vidare med kampanjen. Och äta lunch.1:a dagen på workshop
Idag har jag varit på första workshop dagen i Västerås. Kan sammanfatta dagen i korthet.

 Åkte hemifrån vid åtta tiden, vägen var klar utan is som underlättade körningen. Åkte fel en gång vid Sala på grund av att  dom har byggt om gamla vägen. I Västerås åkte jag fel tre gånger. Det var första gången  jag körde där själv. Dom har kluriga vägar i stan så man måste kolla på skyltar hela tiden. Kom ändå fram i god tid. Det kändes lite pirr, pirr i magen när man kom in. Men jag var nog inte den enda som kände så. Först fick vi sitta och lyssna på en lärare som berättade om kursplanen. Efteråt fick vi göra flera uppgiftert. Först fick vi platsera oss på en låtsas Sverige. Syd var i ena hörnet och norr i andra, tvärs över rummet. Dom som stod närmast fick man prata med om vem man är och vart man kommer ifrån. Dom flesta kom från Mälarens område och Stockholm, någon även från Göteborg och Östergötaland. Sen fick vi stå i cirkel i våra bokstavsordning och prata med den som stod närmast. På sådant sätt fick man första kontakt, med några i alla fall. Efteråt fick vi ta varsit A3 papper och skriva ner vem man är, hur gammal man är, vad man syslar med , varför har man sökt till Mediability och i vilken dokupåsa skulle vi delta i helst. Sen delades vi i två stora grupper och redovisade våra presentation inför gruppen. Skit skoj kan jag lova. Jag pratade högt med en blick över alla som satt i klassrummet. Jag kunde ha berättat mer men glömmer bort alltid visa saker.
 Dom flesta var i 23 - 25 års ålder. Fanns även några som var mellan 35 - 37 år. På lunchen kunde man äta sin egen mat eller köpa på plats. Jag hade min egen matlåda så jag satte mig bredvid några andra och började snacka. En kille kom från Motala, det är där jag har varit massa gånger så det var ju spännande. Hann prata både med killar och tjejer.Efter lunchen drog vi igång grupparbetet. I min grupp vart det 5 tjejer och 2 killar med mig inräknatt. I varje grupp satt en observantör som bedömde våran grupparbete. Vi skulle komma fram till en kampanj/annons för Annas pepparkakor. Målgruppen för Annas pepparkakor vart ungdomar. Det gick rätt så segt tyckte jag. Det var rätt tyst några stunder. Ingen pratade mun i mun som jag hade förväntatt mig. Det är väldigt svårt att veta i nuläget vem som kommer åka ut. Vi var 74 sökande men det finns platser bara för 30. Sp hälften kommer ryka. Just nu sitter jag och ritar flera annonser tills imorgon. Tror inte att någon annan kommer göra det. Ska försöka sälja mina idéer till dom. Det gick faktiskt riktigt segt med grupparbetet tycker jag. imorgon har vi bara 2 timmar på oss att göra klar annonsen. Sen ska vi redovisa den också. Och det kommer bli skit skoj. :)

Bild fotograf: Bersa

Snygga, korta och långärmade T-shirts

 Fashionclub har släppt nya t-shirts för män som är riktigt riktigt snygga. Någon av dem kommer deffinitivt att hamna på min julklapps önskelista. Min önskelista är inte väldigt lång än, det som finns på den är en dubbelsäng, konst och någon av dessa t-shirts. Pengar eller presentkort skadar heller inte men hur kul är det att få pengar i julklapp? Inget vidare kul.

Pris: 269 kr Köp här                                                               Pris: 349 kr Köp här
Musik

 Har ni tänkt på en sak som jag har tänk på väldigt många gånger? Varför väljer människor lyssna på musik som dom hör på radio, låtar som spelas om och om hela tiden. Det handlar om runt max 50 låtar som spelas sönder men folk lyssnar ändå på det och gillar det! All musik är dålig på radio, absolut inte. Ta rix fm till exempel. Vilken skit radiostation men ändå är den mest lyssnade stationen i Sverige. Det finns säkert närmare miljard låtar som man kan välja mellan.

 Ge en ny ospelad låt i en annorlunda musik stil, jag är rätt säker på att ni kommer vilja lyssna på annat ni har lyssnat på i åratal. Leta efter helt nya stilar och talangsfulla artister för det är oftast dom som står i backstage mörker när en talanglös sångare och låtskrivare (säger inga namn) som går hem hos många. Varför? För att "alla" andra lyssnar på det.Jazz, soul, lounge och främst klassisk musik är riktig musik för mig. Musik med väldigt mycket arbete, talang och själ bakom. Det finns mycket väldigt bra musik som aldrig når fram till mängden.

Jag ser ljuset

 Hej alla söta! Har inte skrivit någon inlägg igår, har inte haft lust att skriva något helt enkelt. Har tänk väldigt mycket sista dagar på jobbet och uppgiften jag håller på med. Tiden fram till nyår blir väldigt, väldigt jobig. Det är väldigt mycket som ska göras, just nu flyttar vi på ena delen av lagret och det är ju stor projekt bara  i sig, men det är inte allt.  Allt utrustning och material vi har ska inventeras (räknas av till 100%) och då menar jag exakt allt vi har i lagret för i dagens läge är det väldigt mycket som inte kommer tillbaks från gigen och som blir inte avräknat. Även all utrustning från andra kontor ska fyttas till oss i januari nästa år och då måste vi ha extremt mycket ledig plats som vi inte har nu. Det kommer bli väldigt, väldigt påfrestande både psykisk och fysiskt. Vill så gärna komma in på ky-utbildningen - Mediability jag har sökt till. Jag ber till Gud att jag lyckas komma in så att jag kan säga upp på jobbet. Om jah kommer in på Mediability så kommer jag bli extremt glad så glad som aldrig för kan jag lova.

Här får ni en rolig bild på mig när jag lossar en trailer. Har fått en väldigt bra idé till en blogg jag ska starta. Den kommer handla om min personliga utveckling och karriär i arbetslivet. Återkommer med mer info när det blir aktuellt.

I wish I had power to make some house beat now

Bedöm bilder. Vad tycker ni?

Något extremt

Igår länkade jag inne på +46 store onlinestore som säljer väldigt udda kläder, kan man säga! Det här var det mest udda jag har sett. Ni som gillar utstickande kläder ska absolut kolla in hos +46 store. Det är idock inget i min stil men jag var bara tvungen att skriva en inlägg om denna Jacka/rock som har tillverkats av Bless. Priset ligger på offatbara 12000 kr.

Köp: här
Pris: 11 995 kr
Kön: För både män och kvinnor


Alla har vi drömmar

 Har haft många mål och drömmar som jag har velat och vill uppnå. Som liten ville jag bli tågförare och inget annat. Många små grabbar gillar tåg men jag var närmare sagt besatt av tåg och järnväg. Jag brukade gå längs järnvägen och sitta vid stationen och se på tåg som stannade där. Jag kan inte minnas hur jag började tycka om tåg det bara fanns!
 Flytten till Sverige gjorde att jag tappade tågintresset och plötsligt visste jag inte vad jag ville bli. Det visste jag inte fram till gymnaset när man skulle välja en linje. Mitt val vart media och det var en hastig handling för plötsligt insåg jag att det är där jag hör hemma. Ljud vart min inriktning för jag var väldigt intresserad av radio. Jag ville både starta ny radiokanal, nattklubb och bli dj. Musikproducent och dj står fortfarande som ett mål jag vill uppnå. Men det kommer bli stenhårt. Och då menar jag - stenhårt. Jag vill inte bli en vanlig småstads dj som har knappast någon koll över vad är aktuellt på dansgolv just nu. Nu har jag fått en annan inriktning - grafiskdesign. Jag skulle jätte gärna jobba på någon veckotidning, helst en mode eller teknik tidning och jobba med layout. Skulle även vilja prova på modedesign eller konst.
 
Yrken jag skulle kunna jobba och som jag vill jobba under min livstid.

Tågförare
Dj/producent
Radioproducent
Klubbägare
Projektledare
Layoutare
Konstnär
Modedesigner
Modell
Fotograf

Har varit väldigt nära att komma in till tågförarutbildning i sommras men misslyckades. Nästa stora steg blir att komma in till en grafisk utbildning i Västerås väldigt snart.

En bild på mig


En jobbig dag

 Värdelös dag idag, nu för tiden har jag ingen inspiration och jag suger på att göra musik, jag kan göra själva beatet men melosi och dom små ljuden som fyller på ljudbilden kan jag inte skapa, helt kasst. Min mod sjunker till noll när jag lyssnar hur stor skillnad det är mellan min och andra producenters musik, Deras musik låter så grymt bättre än min. Kanke är jag  inte kompetent för att göra musik helt enkelt? Vill så gärna göra tunga låtar som skulle göra folk helt galna  på dansgolvet, menat på en bra sätt!

Vart bjuden till en tjejkompis fest ikväll ska dra dit snart och glömma umgås med folk, det blir säkert trevligt där.

Har redan kommit på namn om cd omslag till min nya låt fast själva låten kommer nog aldrig bli klar. :(  Men nu ska jag ha det roligt. Bye

Min fredags mys

Min fredags kväll kommer jag spendera med en av James Bond filmer, vattemelon, citronmuffins och julmust. Till senare blir det även några glass båtar som kommer sjunka glatt in i min mage. Den sista meningen lät väldigt löjligt! Puss på er.


Hur jag skapar musik med hjälp av min dator

 För att skapa musik använder jag världskända musik programmet Reason som tillverkas av Propellerhead en svensk företag. Reason har liksom blivit en av största musik program, för att man kan skapa precis all musik som finns. Opera, rock, hiphop, house, jazz. Dock lämpar den bäst för hiphop och elektronisk musik skapande. Jag själv har försökt göra drum'n'bass, hiphop och jazz och house. Just nu gör jag en minimalhouse låt som jag började med igår. Till hjälp har jag även min Edirol keyboard som kommer till stor hjälp när man ska göra melodi till låten.

Min nybörjade låt ser ut så här i Reason nu för tillfället Är det svårt att göra musik på dator? JA, det är väldigt svårt ovh tidskrävande. Mycket hänger på inspiration och idér. Ingen inspiration ingen produktion! Jag vill jätte gärna bli en houseproducent men idag är det OTROLIGT svårt att bryta sig igenom folk som håller med musiken. För att bryta sig igenom gäller det att skapa något originelt som inte finns idag. Och det är svårt. Just nu är det en "Deadmau5" feber hur jag kallar det! Deadmau5 är en kanadensisk house producent som lyfte house musiken en steg längre tack vare hans unika sound. Tyvärr så varannan house låt som släpps låter i hans sound och det är inte mer spännande ändå ligger dessa låtar i topp på klubbmusikens topplistor på beatport.

Min nybörjade låt ser ut så här i Reason nu för tillfälletHöstens trend

I hösten är det trendigt med stickat och kappor. På Ellos webbsida hittade jag denna fina kappa som finns i tre olika färger och flera storlekar. Den är dubbelknäppt modell med löst skärp. Hög krage som kan knäppas dubbel med tryckknappar. Två fickor.

Längd: ca 61 cm
Pris: 499 kr


Dagens verk

 Har gjort en egen tidnings första sida. Namnet Select är tagen från mitt bloggnamn, modellen ur Eloitas webbsida. Skriv vad ni gillar om mitt mästerskap. Har aldrig provat på att göra en tidnings omslag förut, så den här är min alldeles första någonsin. I fortsättningen kommer jag lägga upp mer av likadan material. Godnatt på er!Tomt

 Idag är det verkligen en skit dålig dag för mig, jag är sjuk och jag har fortfarande inga bra idér på uppgiften. Hur ska jag klara uppgiften som ska va klar om två veckor? En vecka har redan gått utan att jag har ritat någonting seriöst. Jag har världens tid nu när jag är sjuk men det enda jag klarar av är att leka med pennan framför en tom A4 pappers ark.


Sjuk

 Idag har jag haft en seg dag med halsont och ögonvärk, första tecken på förkylningen Jag ska gå sova nu på en gång och vi får väl se hur jag mår imorgon. Vill faktiskt stanna hemma en dag från jobbet. Trots allt så sista gången jag blev förkyld var i februari 2007, i bara två dagar. :) Godnatt

 Jag vaknade vid nio tiden efter tre timmars lång sömn, jag behövde verkligen sova ut. Kände mig inte alls hungrig, ännu ett tecken på att man är sjuk, dock kokade jag två ägg som jag tryckte i mig. Nu ska jag gå sova igen och det blir definitivt ingen jobb för min del imorgon, istället kommer jag mysa hemma med min sjukdom i sängen. Godnatt än en gång.


Bilden är gjort av mig, dock inte sjuksköterskan.
 

En härlig måndag

 "Nu är det måndag igen" var min första tanke när jag vaknade 20 minuter före väckarklockan. Jag ville somna om men det gick inte, jag fick i mig tre muffins och ett glas mjölk till frukosten. Före min jobbarkompis kom och hämtade mig med sin bil.
 Måndagar är dom dagar som går fortast. Det var även så idag. Jag mådde också väldigt bra och jag hade en strålande humör. Vart jag än gick spred jag glädje, så kände jag iallafall. Det brukar aldrig hända mig så på arbetstid, på mitt jobb. Det var någon drivkraft som pressade mig fram, jag var full av energi ända fram till hemgången.

Bilden tagen av mig


 Efteråt var jag helt utkörd,tog även ut min kamera och knäppte några bilder utan någon större lust. På grund av tröttheten. Inte för att jag är besvikne med kameran, det är precis tvärtom. Kommer nog gilla den as mycket.
 

My style

 Min stil har förändrats rejält genom tider. Som liten på gick jag till skolan i en och samma tröja i en vecka. För "who care" i den ålder? Det gjorde inte jag hursomhelst. Man fick klara sig på secondhand kläder som min mamma köpte åt oss barn. Idag är jag väldigt tacksam över allt hon gjorde för mig och mina två underbara systrar. "Love you mum"!

 Kläder var det sista jag tänkte på i den ålder man hade viktigare saker för sig som skolan som var inte lätt, elaka klasskamrater och maten. Även när jag flyttade hit till Sverige brydde jag mig inte om kläder. Mina systrar hade inte långt kvar till tonåren så dom började tänka mer och mer om kläder, men inte jag!

 Min stil i högstadet var - stora gamla tröjor och någorlunda slita jeans med billiga skor. Dom kostade visserligen 250 kr det var mycket för mig då. Har inga bilder att visa tyvärr, men ni kan ju säkert se en bild. Glasögon skaffade jag år 2002 för min syn hade blivit försämrad, dom flesta sa att jag såg jätte bra i dom, och det tyckte jag ju också men man tröttnar på glasögonen efter ett tag.

 När började jag tänka om min utsida?

Bra fråga! Det kommer en period i varje människans liv när man är inte nöjd med sig själv. Och det var just det. Jag hade inte tänkt väldigt mycket på hur jag ser ut eller vad andra ser när dom tittar på mig. Det första jag gjorde var att byta glasögon mot linser. Det var väldigt stor lättnad att slippa ha glasögon man vart på något sätt mer omtyckt, det bara va så. Råd till väldigt fina kläder hade jag inte men H&M dög bra för mig och det gör det fortfarande. Jag började köpa skjortor som jag inte alls tyckte om för några år sedan. Jag gick ner från storlek XL till M och S. Jag har fortfarande kvar mina gamla t-shirts kvar om dom är ENORMT stora än idag.Byxor från Hope
Linnet och halsband från H&M

 Min stil idag är något annorlunda än förut. Hade jag mer pengar så hade jag handlat mass fräna kläder men man måste prioritera saker och kläder står rätt långt ner nu för tillfället. Men jag har verkligen börjat älska fina herr skor med speciga toppar, ni hajar. Har ett par skor från Tiger som jag älskar. Tycker väldigt mycket om fina rätt tajta jeans, rockar och skinjackor. En skinjacka gör mycket skillnad. Man känner sig mer vuxen.Byxor från Hope
Bältet från Volcom
Jackan från, kommer inte ihåg märket

 Har jag någon stilförebild?

 Ni känner visserligen till Peter Siepen från tv. Han har en cool stil som verkligen sticker ut och därför gillar jag han. Han är visserligen rätt extrem ofta men han vågar ta alla möjliga plagg på sig. Allt är inte så jätte snyggt han tar påsig, men en stor del av det är riktigt coolt.  


Slut på 4 års paus i ritning.

 Det var i nian när jag ritade för sista gången. Idag började jag rita igen efter 4 år. Bilden nedanför ritade jag i kväll ,det finns några fel, vänstra armen stämmer inte och pannan behöver lyftas annars är jag riktigt nöjd med mig själv. Håret är ju det finaste!Godmorgon

 Godmorgon på er. Inatt har jag sovit en underbar nattsöm. Gick la mig kl. 03 på natten och vaknade vid 10 men känner mig väldigt utvilad. Planer för idag är slappa, besöka min syster, göra musik och skriva i bloggen. Igår startade jag en ny kategori som kommer handla enbart om mitt födelseland Lettland. De är säkert inte många som vet särskilt mycket om Lettland därför ska jag berätta mer om denna land i både bilder och text.

Riga från ovan

Lite om min födelsestad Riga Del 3: Nattliv

 I del tre ska jag berätta om nattliv i Riga, själv har jag aldgir varit ute på klubbar där för jag vara 17 när jag var där sista gången och åldersgräns där är 18 år som här. Men lite koll jag för jag är intresserad av klubbliv och klubbmusik och dj är ju min stora intresse. Lättaste vägen att hitta klubbar i hela Lettland är att kolla in på klubi.lv Där kommer du hitta all information om klubbar och barer. Jag ska berätta mer om dom populäraste klubbar. Dessa är Essential, Nautilus.
 

 Essential är baltikums största klubb som ligger på Skolas gatan 2 i Riga. Klubben öppnades nån gång i början av 2000 talet om jag har inte fel. Idag har klubben växt en hel del. Se på bilder nedan! Klubben är öppen från Onsdag till Söndag. Öppettider på helger är 22.00 - 08.00 Klubben har hela sex dansgolv och barer. Störst är Mainfloor vart det huvudsakliga händer. Sedan finns det R'N'B Hall, Pink room, White room, Lady´s bar och After 30.
 Musik är det viktigaste på en bra klubb enligt mig. På Essential spelas house, trance, hiphop och r'n'b. På After 30 spelas äldre musik. Mycket gamla hits. Därför heter det After 30, för dom som är över 30 år. House är utan tvekan den absoluta klubbmusik. House är stor musikstil i Lettland, mycket större än i Sverige. Om det är rock som är störst i Sverige så är det house som är störst i Lettland. På Essential spelas senaste house musiken. Progressive, minimal och deep house som spelas på Pink room. Stora artister från klubbvärlden har besökt Essential. Några av dom är Tiëcto, Armin van Buuren, Eric Prydz, Deep Dish, Audiojack, Nakadia, och legenden Joey Negro.
 
Bilder tagna från Essential club webbsida

Det var lite info om Baltikums bästa klubb, Besöker du inte den när du är i Riga över helgen har du missat en upplevelse!

Lite om min födelsestad Riga Del 2: Resmål

 I del ett berättade jag om hur jag bodde och hur var det i skolan. Det var väldigt liten del av allt. Därför har jag skapat en egen kategori vart jag ska lägga in inlägg om Lettland och livet där. Vad ska man förvänta du som är eb besökare i Lellnad av Landetoch människor. Letter är väldigt gästvännliga mot turister och svenskar är en av dom absolut mest välkommnade gäster i Lettland. Irroniskt nog så  tror folk att alla svenskar är rika och lever gott i ett grönt land som har inga större problem. Delvis är ju det sant också men att folk är rikare här än någon annan stans är bara bullshit. Visst vi har mycket lättare att leva här men vi har ekonomiska problem också.

St. Gertrudes gata i centrala Riga


 När du åker där så behöver du sova någonstans och det kan du göra på någon av Rigas hotell. Men akta att du råkar inte ta någon billigare hotell för dom kan va i rätt kass status. Så bäst om du tar en lite dyrare hotell men det kommer löna sig. Men hotell är det minsta vad du ska tänka på. På hotell sover du bara, det viktiga är vad du gör på dagar. Maten är väldigt gott där och kostar inte mycket för oss svenskar. Om du går till en dyr restaurang där så kommer det kosta ungefär samma som här i Sverige. Staden är sprängfylld med restauranger och barer. Besök gärna restaurangen "Lido" som ligger en liten bit utanför centrum vid Daugava. Dom serverar bara lettisk mat, du betalar en gång och kan äta obegränsat, det vill säga tills du blir mätt. Gamla stan är ett bra plats att besöka, gamla stan i Riga påmminer väldigt mycket om gamla stan i Stockholm. Fast den är lite större. Riga var Sveriges största stad under 1700 talet om n iinte visste det. I gamla stan finns många kyrkor gamla minnesvärda byggnader som har väldigt mycket historia bakom sig. Bäst ser du staden från St, Peters kyrkotorn. Du kan se hela Riga och ända bort till havet om vädret tillåter det. Du kommer åka upp till mittersta öppningen i kyrkotornet som ligger ungefär 200 m över marker. Det är en billig men ett måste aktivitet när du väl finns i Riga. Det finns väldigt mycket att se i gamla staden.Man skulle kunna skriva en hel bok om gamla stan. Sådan bok finns nog redan, tror jag.

St, Peters kyrka


Om du går kommer du se många saker men då kommer du se väldigt liten del, därför är spårvagnen en bra alternativ att färda sig på. Spårvagnen är smidig och billig att färdas på. Dom flesta tar spårvagn, det är också vanligaste transportmedel i Riga. Riga har ingen tunnelbana som Stockholm har, istället finns det trådbuss som finns inte i Sverige. Kolla på bilder nedanför för att se Rigas transportmedel. Det finns även buss som kostar lika mycket som spårvagn och trådbuss. Ta inte taxi, du kommer bli lurad på pengar. Taxiförare kan sin sak, dom  kännar pengar på turister som inte vet hur mycket man ska betala för en taxiresa. Så ta inte taxi och om du åker annan färdmedel kolla dina värdesaker. Ha aldrig plånbok i bakfikan och bär inte en ryggsäk eller väska så att du inte ser den. För tjuvar är duktiga på sin sak. Om du vill åka till stadens utkanter eller åka utanför staden eller till en annan stad ta tåg! Tåg i Lettland är inte som i Sverige. Själv gillar jag tåg i Lettland mycket mer än i Sverige. Du åker riktig tåg som har en tågkännsla. Tåg i Sverige är fina men väldigt tråkiga att åka i. Man ska åka själv för att förstå det. I nästa del ska jag berätta om Rigas nattliv.

Transportmedel i Riga
SpårvagnTrådbussTåg
Sen har vi buss också tillverkade av Mecedez Benz.
 
 

Lite om min födelsestad Riga Del 1: Inledning

 Nu är det dags att dra en berättelse om staden jag kommer ifrån. Riga heter staden och det är Lettlands huvudstad. Jag älskar verkligen Riga. Många av er har säkert inte varit där och jag kan varmt rekommendera att åka dit. Riga har väldigt bra uteliv speciellt på sommrar när man kan sitta ute vid barer äta eller dricka. Kulturliv är också väldigt stor i Lettland. Lettland har väldigt mycket historia bakom sig. Både bra och dålig. Lettland har uplevt både första och andra världskriget som förstörde och utplånade hela landet. Tack och lov så förstördes inte all arkitektur och historiskaminnen som bettder väldigt mycket för oss.

En gammal bild tagen före andra världskriget.


 Om du åker till Riga så kommer du säkerligen stöta på det förflutna och det nya. Och det är det som är så vackert med Riga. På en och samma gata kan du se en topmodern köpcentrum men några hus borta får du syn på en hus som står knappt kvar på sin grund. Kontraster är stora i staden. Flesta turister åker till gamlastan som är en stor turistmål samt centrum men om du vill verkligen se staden ska du åka mot utkanter, förorter, och gärna utanför staden också. Ska berätta om fler resmål lite senare.

  Hur och vart bodde jag i Riga? Jag bodde någonstans mittemellan stadens östra utkant och centrum. stadsdelen hete "Ciekurkals" på lettiska som betyder Kottberget på svenska. Är inte helt säkert varför det heter så men det fanns tydligen en kulle med tallar lång för i tiden. Jag bodde inte i det bästa omständigheter men det fanns folk som bodde mycket sämre eller till och med på gator och hustrappor. Det hände några gånger att någon fyllo låg i min trappa när jag skulle till skolan. På tal om trappor så hade vi ingen hiss fast vi bodde högst upp på femte våningen men det var ju bara bra, man fick motion varje dag. Trappväggar var inte målade och fina som här i Sverige. Barn som bodde där hade ritat "sönder" väggar och det syndes betong där vart färgen hade lossnat. Ingen brydde om sådant. Ingen som hade pengar till trapprenoveringen. Det var det minsta problemet. Bilden är hittat på google Earth och just den här huset kunde man se från våran lägenhet. Den oranga huset som ni ser längst bort till höger stod precis mittemot våran.
 


 Vill även berätta lite om skolan. Skolan i Lettland skiljer sig en hel del än här i Sverige. Skolna är en aning strängare där än här. Här är rena leksstugan om jag får säga. Vi hade väldigt mycket läxor varje dag, oftast också i varje lektion. Vi hade två skift i skolan. På morgonen och på eftermiddagar. Jag gick på eftermiddagspasset och då var tider ungefär mellan 12 - 17 på kvällen.Men i princip hade vi skolan 12 timmar varje dag. När man gick hem satt man ner och pluggade tills man gick sova. Sånt var min vardag. Prov hade vi också rätt ofta. Och ofta flera på en och samma dag. Här klagar vi när vi får två prov på samma dag. Matte var väldigt svårt. I femman delades matte i två lektioner. Algebra och Geometri. Så vi hade matte varje dag i två lektioner. Det som vi läser här i sjuan läste vi där i trean femman. Det är helt sannt! Det som jag läste i matte sista året där före flytten till Sverige läste vi aldrig här och jag kommer heller aldrig att läsa så svår matte igen. Det var ett helvete bokstavlig talat. Det var nog matte kurs d eller e som vi läste där i sjuan. Det är min skola på bilden.

Min skola i Riga/Lettland


 
 
 
 

Tomt på idéer

 Igår fick jag pennor och papper från min mamma. Behöver dessa medel fär att göra min uppgift fram till 18 november. Men jag saknar suddgummi och jag behöver den också och sista gången jag ritade var när jag gick i nian, Och det var för 4 år sedan. Brokade rita väldigt mycket förut och nu har jag fått tillbaks viljan och intressen. Sedan jag startade denna blogg har jag blivit mer kreativ och intresserad av tillexempel nya prylar, foto, beställde ny kamera här om dan. Min första någonsin faktiskt.
 Musik var min stora intressen, jag ville och vill bli känd med min musik men innerst inne börjar jag känna att det kommer bli väldigt svårt att skapa något bra som man skulle kunna släppa. Jag saknar nog tålamodet med att göra musik, speciellt mixningen, jag gillar inte mixningen och det är den biten som är absolut viktigaste i musikskapandet. Själva låten kan va väldigt bra gjort men om mixningen (kvaliteten) är kass så har du inte en chans att släppa ut låten på någon skivbolag. Musiken som jag skapar (house) ska låta bra, för den spelas oftast på stora klubbar i hög volym på bra anläggning. Och där hör man varje minsta miss, basen och kicken är det svåraste, dom ska låta tajt ihop och frekvenser får inte krocka med varann det skulle skapa gröttighet som skulle låta fantastiskt illa i bra högtalare.


Gårdagens bilder

 Igår var jag inte på väldigt bra festhumör. Hade inte planerat något för kvällen, men då vart jag bjuden hem till Adde. Hans flickvän hade tydligen en halloween fest, jag hade tyvärr ingenting hemskt att ta på mig. Adde sa "det bara att komma, vi hittar på någonting".
 När jag klev in i hans lägenhet såg jag "ett sjö" av massa tjejer, hallen, köket och vardagsrummet var full av tjejer. Då kom Adde fram i dörren utsminkad till någon elak mördare eller något. Stackaren hade tråkigt bara med tjejer, så jag var lite till stöd. Jag kände mig inte väldigt bekväm bland alla utsminkade och utklädda människor. Då slog en suverän idé mig. "Jag vill bli Jocker från senaste Batman filmen". Det var bara att smeta ut sminket över hela ansiktet. och resultatet ser ni här. Inte helt perfekt som det ska tyvärr, men man känner iallafall karaktären om man har sett filmen.


RSS 2.0